Kuvend, Gent Sejko zgjidhet Guvernator i BSH me 105 vota pro | Debat 24

Kuvend, Gent Sejko zgjidhet Guvernator i BSH me 105 vota pro

By Debat24
In Big Slider
February 5, 2015
1 Comment
3906 Views

Gent Sejko1Gent Sejko vendoset në krye të Bankës së Shqipërisë. Kuvendi votoi mbrëmjen e sotme, pas dekretimit të emrit nga ana e Presidentit Bujar Nishani, Gent Sejkon si Guvernatorin e ri të bankës qendrore. Pas 6 muajsh vakancë të postit të Guvernatorit në BSH, pas largimit të Ardian Fullanit me zbulimin e skandalit të vjedhjes së 713 milionë lekëve, Sejko do të drejtojë  autoritetin më të lartë bankar në Shqipëri. Guvernatori i ri u votua pro nga 105 deputetë, 3 votuan kundër dhe 4 të tjerë abstenuam për zgjedhjen e Sejkos në këtë post.
I propozuar më herët nga Presidenti Nishani për drejtuar autoritetin më të lartë bankar në Shqipëri, ai u miratua edhe si anëtar i Këshillit Mbikëqyrës, për t’i hapur rrugë miratimit të tij, duke eliminuar kështu edhe përplasjet mazhorancë-President për zgjedhjen e Guvernatorit të BSH-së. Posti i Guvernatorit të  Bankës së Shqipërisëka ngelur vakant prej 18 shtatorit, ditë kur Parlamenti ka shkarkuar Ardian Fullanin pas skandalint të vjedhjes së thesarit të BSH, nga ku u morën 718 milionë Lekë.

0 0

One Response to “Kuvend, Gent Sejko zgjidhet Guvernator i BSH me 105 vota pro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

'