Meta prezanton guvernatorin e ri të BSH-së, Genti Sejko | Debat 24

Meta prezanton guvernatorin e ri të BSH-së, Genti Sejko

By Debat24
In Big Slider
February 6, 2015
0 Comments
791 Views

Gent SejkoGuvernatori i ri i Bankës së Shqipërisë, Genti Sejko, u prezantua sot nga kryetari i Kuvendit Ilir Meta. Gent Sejko u zgjodh dje gjatë seancës parlamentare dhe u votua “pro” nga 105 deputetë, 3 votuan kundër dhe 4 të tjerë abstenuam për zgjedhjen e tij në këtë post. Gjatë fjalës së tij si guvernator i Bankës Qendrore, Sejko u shpreh i vetëdijshëm për gjendjen e ekonomisë shqiptare. Ai tha se ekonomia jonë nuk është goditur nga kriza, dhe në këtë mënyrë theksoi se sistemi bankar i mirëkapitalizuar, do ta shtyjë vendin drejt promovimit të ekonomisë në drejtim të funksionimit të BSH-së. Sejko u shpreh se Banka e Shqipërisë do të jetë e përgjegjshme ndaj publikut dhe parlamentit, dhe se rolet e saj do të ushtrohen në përputhje me ligjin në të gjitha departamentet:
“Do të përballojmë çdo sfidë me sukses . Të punojmë së bashku që të përballojmë të gjitha sfidat që kemi, të jemi optimist për ringritjen ekonomike. Banka Qendrore do të bëhet një model që do të kontribuojë në integrimin evropian  të Shqipërisë”, tha Sejko. Guvernatori i ri falënderoi gjithë politikën shqiptare,  që me anë të konsensusit arriti të zgjedhë Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë. Sejko u propozua më herët nga Presidenti Bujar Nishani për drejtuar autoritetin më të lartë bankar në Shqipëri. Ai u miratua edhe si anëtar i Këshillit Mbikëqyrës, për t’i hapur rrugë miratimit të tij, duke eliminuar kështu edhe përplasjet mazhorancë-President për zgjedhjen e Guvernatorit të BSH-së.
Kreu i Kuvendit Ilir Meta e uroi Sejkon dhe ekipin e Bankës së Shqipërisë, ndërkohë që shprehu gjithë mbështetjen e Kuvendit për mirëfunksionimin e bankës.

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

'