Financë | Debat 24 | Page 2

Financë

By Debat24
In Big Slider
Dec 19th, 2014
0 Comments
693 Views
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë, në një mbledhje të posaçme të ditës së premte, ka propozuar kandidaturën për guvernator të Presidentit, z.Genti Sejko, si anëtar të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës, ka mësuar Monitor.al. Sipas burimeve të pakonfirmuara nga banka, pritet që z.Sejko të votohet si anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë javën e [&he...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 19th, 2014
0 Comments
586 Views
U zhvillua seanca dëgjimore me kandidatët për anëtarë të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, ku ishin të pranishëm deputet të Komisionit për Ekonominë dhe Financat, deputetë të komisioneve të tjera, si edhe Shërbimi i Monitorimit të Institucioneve të Pavarura pranë  Kuvendit. Mbledhja u drejtua nga Sekretarja e Përgjithshme e Kuvendit, Albana Shtylla, e cila ...
By Debat24
In Big Slider
Dec 18th, 2014
0 Comments
517 Views
Mësuesit dhe mjekët e dalluar, fëmijët e policëve të rënë në detyrë, veteranët dhe pensionistët janë kategoritë të cilave qeveria ka vendosur që t’u japë shpërblim për fundvit, me një fond që kap vlerën 1.8 milionë dollarë. Në mbledhjen e djeshme të qeverisë është vendosur që ato familje që janë strehuar në ish-Ndërmarrjen Shtetërore në […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 17th, 2014
0 Comments
570 Views
Qeveria mund të rialokojë një pjesë të fondeve që kishte programuar për investime publike, në disa zëra të tjerë shpenzimesh, për të korrigjuar ecurinë e ngadaltë të tyre. Të dhënat e fundit zyrtare nga Ministria e Financave tregojnë se për 11-mujorin, investimet e buxhetit ishin rreth 8.3 miliardë lekë, ose 83 milionë dollarë më pak […]...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 16th, 2014
0 Comments
574 Views
Rubla ruse ra në një nivel tjetër historik sot, megjithë përpjekjet emergjente nga Rusia për të ndihmuar monedhën nga rënia e shpejtë.  Në një lëvizje të papritur të hënën në mbrëmje, Banka Qendrore e Rusisë rriti dramatikisht normat e interesit nga 10.5 përqind në 17 përqind. Lëvizja erdhi pasi monedha ruse shënoi rënien më të […]...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 13th, 2014
0 Comments
598 Views
Eshtë mbyllur Bursa e Tiranës, 12 vjet pas krijimit të saj, pavarësisht se gjatë kësaj kohe nuk funksionoi qoftë për një ditë të vetme. Bursa u krijua në vitin 2002, ndërsa sipas burimeve nga Ministria e Financave, njoftohet se tani kjo strukturë është mbyllur përfundimisht. Ministria e Financave në buxhetin e saj nuk planifikon fonde për […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 13th, 2014
0 Comments
579 Views
Përpos debatit që pritet të shkaktojë emri për Guvernatorin e ri të Bankës së Shqipërisë, analistët mendojnë se kjo nuk është zgjidhja e duhur. Për ekspertin e ekonomisë dhe ish-ministrin e Financave, Arben Malaj, sot Banka Qendrore gjendet në këtë situatë, sepse si para, ashtu edhe pas skandalit të vjedhjes së 713 milionë lekëve në […]...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 9th, 2014
0 Comments
536 Views
Rritja e çmimeve të konsumit në muajin nëntor ndikoi në rritjen e Indeksit të Çmimeve të Konsumit (IÇK) e për pasojë, ndryshimi vjetor ishte 1,7 %, nga 1,0% që ishte në 2013-tën. Në ndryshimin vjetor të indeksit të çmimeve të konsumit ndikuan rritja e ndikuar kryesisht nga grupi “Ushqime dhe pije joalkoolike” me +0,84 pikë përqindje, […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 9th, 2014
0 Comments
532 Views
Propozimi i Presidentit Bujar Nishani për guvernatorin e ri duket se po projekton një kurs përplasje mes tij dhe Parlamentit. Kryetari i Komisionit të Ekonomisë, Erjon Braçe deklaroi se do i kërkojë Komisionit të Ligjeve të vlerësojë ligjshmërine e dekretit që propozon Genti Sejkon për Guvernator të Bankës së Shqipërisë. “Siç ju kam thënë edhe më […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 7th, 2014
0 Comments
965 Views
Gent Sejko ka mbaruar studimet pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë, Tiranë, përgjatë periudhës Shtator 1987 – Gusht 1991, ku është diplomuar për ekonomist industrie. Gjithashtu, zoti Sejko ka kryer studimet pasuniversitare dhe zotëron diplomën Master në Kontabilitet Ndërkombëtar dhe Menaxhim Financiar (MAcc) të kryer pranë Universitetit të Glasgoë-t, ...
By Debat24
In Big Slider
Dec 7th, 2014
0 Comments
553 Views
Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, ka dekretuar Gent Sejkon si guvernator të ri të Bankës së Shqipërisë. Për këtë propozim duhet të shprehet me një votim përfundimtar edhe Kuvendi i Shqipërisë. Nuk dihet ende qëndrimi i shumicës parlamentare për këtë propozim të Nishanit, ndërsa prej tre muajsh Banka Qendrore drejtohet nga zv/guvernatorja e parë, Elisabeta [&helli...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 3rd, 2014
0 Comments
536 Views
Qeveria ka propozuar një projektligj, përmes të cilit kërkon të çlirohet nga detyrimi për të marrë miratimin e Parlamentit për çdo marrëveshje borxhi në tregun financiar. “Kur dalim në tregun ndërkombëtar, është ideja ose të paktën kështu ishte interpretuar që duhej që doemos këtë hua ta miratonte në detaje Kuvendi. Gjykimi ynë është që nuk […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 3rd, 2014
0 Comments
545 Views
Presidenti i Republikës pritet të dekretojë brenda kësaj jave Guvernatorin e ri të Bankës së Shqipërisë. Nga burime zyrtare brenda zyrës së kreut të shtetit mësohet se tre janë kandidaturat që mund të kenë emrin në dekretin presidencial si Guvernator i ri. Ata janë: Arjan Kadare, Genti Sejko dhe Nik Markola. Mësohet se tre emrat […]...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 2nd, 2014
0 Comments
505 Views
Kryetari i Komisionit Parlamentar i Ekonomisë, Erjon Braçe tha se ndryshimi i ligjit të Bankës synon ta përputhë atë me Kushtetutën e vendit, e cila nuk përcakton që guvernatori të jetë domosdoshmërisht shtetas shqiptar. “Behet propozimi per te hequr kriterin e shtetesise nga ligji per Banken e Shqiperise, duke perputhur kete gje me Kushtetuten persa […]...
By Debat24
In Big Slider
Nov 28th, 2014
0 Comments
632 Views
Në intervistën e tij në “Top Story”, Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, foli edhe për procesin e zgjedhjes së kreut të ri të Bankës Qendrore. Sokol Balla: Thoni që mazhoranca nuk konsultohet me ju, ndërsa mazhoranca ankohet për zgjedhjet e anëtarëve të gjykatës, presidenti duhet të konsultohet me parlamentin për emrat e anëtarëve të Gjykatës […]...
By Debat24
In Big Slider
Nov 27th, 2014
0 Comments
596 Views
Parlamenti miratoi në tërësi buxhetin e shtetit për vitin 2015. Me 81 vota pro dhe 3 kundër deputetët kanë ligjëruar draftin financiar të propozuar nga Qeveria, i cili parashikon një nivel total shpenzimet prej 475 miliardë lekë dhe të ardhura në masën 415 miliardë lekë. Pak ditë më parë buxheti mori edhe certifikimin e FMN-së, […]...
By Debat24
In Big Slider
Nov 26th, 2014
0 Comments
657 Views
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë mori në shqyrtim dhe miratoi Raportin Mujor të Politikës Monetare. Pasi u njoh me zhvillimet më të fundit ekonomike e monetare në vend, si dhe në vijim të diskutimeve mbi ecurinë e pritur të tyre në të ardhmen, Këshilli Mbikëqyrës vendosi të ulë me 0.25 pikë përqindje normën bazë […]...
By Debat24
In Ekonomi
Nov 26th, 2014
0 Comments
553 Views
Këshilli i Ministrave vendosi të mërkurën që të shtojë numrin e punonjësve me kontratë të përkohshme në njësitë e qeverisjes qendrore, për vitin 2014. Sipas vendimit të ndryshuar, i miratuar sot nga qeveria “numri i punonjësve me kontratë të përkohshme për vitin 2014, në njësitë e qeverisjes qendrore është 911 veta. Vendimi i ndryshuar detajon ndarjen […]...
By Debat24
In Ekonomi
Nov 26th, 2014
0 Comments
552 Views
Kryetari i Komisionit Parlamentar të Ekonomisë dhe Financave, Erjon Braçe deklaroi të mërkurën se për dy vite radhazi 2014-2015 po injektojmë në ekonominë kombëtare, 2 miliard dollarë. Braçe, gjatë një konference për mediat nga Kuvendi pas miratimit nen për nen të paketës fiskale dhe pr/buxhetit për vitin që vjen, nga komisioni që ai drejton një […]...
By Debat24
In Big Slider
Nov 26th, 2014
0 Comments
691 Views
Ministri shqiptar i Financave, Shkëlqim Cani, foli për rritjen ekonomike të deklaruar nga FMN prej 2 %, ndërkohë që ministri i Ekonomisë Arben Ahmetaj ishte pak më optimist dhe sipas tij do të ishte e mundur që rritja ekonomike të ishte në nivelet e 2.1 e 2.2 përqind. E vetmja që ju shmang një deklarimi […]...
'