BSH | Debat 24

BSH

By Debat24
In Aktualitet
Feb 19th, 2015
0 Comments
691 Views
Vetëm 11 vite burg do të vuajnë ish-zyrtarët e Bankës së Shqipërisë, nën akuzë për shpërdorim, pas zbulimit të skandalit të vjedhjes së 713 milionë lekëve. Prokuroria kërkoi 56 vite burg për ish-kreun e Departamentit të Emisionit, Çollaku dhe vartësit e tij, por dënimet do të reduktoheshin në jo më shumë se 1.6 vite për çdo […]...
By Debat24
In Ekonomi
Feb 5th, 2015
0 Comments
712 Views
Banka e Shqipërisë njoftoi se, kreditimi për bujqësi në fund të muajit nëntor 2014 ishte 6.6 miliardë lekë, apo rreth 47 milionë euro, ose 1.6% e totalit të huasë që bankat kanë dhënë për bizneset. Ekspertet e bujqesise shprehen se, bankat tregtare po bëhen aktive në kreditimin e bujqësisë, duke e pare këtë sektor si […]...
By Debat24
In Big Slider
Jan 29th, 2015
0 Comments
720 Views
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë mori në shqyrtim dhe miratoi Raportin Tremujor të Politikës Monetare. Pasi u njoh me zhvillimet më të fundit ekonomike e monetare në vend, si dhe në vijim të diskutimeve mbi ecurinë e pritur të tyre, Këshilli Mbikëqyrës vendosi të ulë me 0.25 pikë përqindje normën bazë të interesit, duke […]...
By Debat24
In Ekonomi
Jan 28th, 2015
0 Comments
850 Views
Banka Qendrore ka eleminuar krejtësisht veprimet me cash në sportelet e saj të bonove të thesarit duke filluar nga data 19 janar 2015 pasi ka kryer një sërë ndryshimesh për individët që investojnë paratë në bono thesari. Në një njoftim për shtyp Banka e shqipërisë njofton se ka ndryshuar adresën e sportelit të Bankës por […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 24th, 2014
0 Comments
1162 Views
Zgjedhja e Denada Priftit si anëtare e Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë është spostuar për në fund të muajit janar, kur Kuvendi do të rinisë punimet. Prifti është propozimi i Këshillit të Ministrave për të qenë anëtare e trupës drejtuese të Bankës Qendrore, por nuk ka nisur zyrtarisht procedurën e emërimit për shkak të […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 24th, 2014
0 Comments
759 Views
Parlamenti miratoi të tre kandidatët për anëtarë në Këshillin Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë. Natasha Ahmetaj dhe Tonin Kola, të propozuar nga maxhoranca, morën respektivisht nga 74 dhe 82 vota pro. Ndërsa emri më i votuar ishte Gent Sejko i propozuar nga vetë Këshilli Mbikqyrës i Bankës, me 111 vota. Përveç votimit si anëtar i Këshillit […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 23rd, 2014
0 Comments
700 Views
Komisioni parlamentar i Ekonomisë zhvilloi seanca dëgjimore me 3 kandidatë për antarë të Këshillin Mbikëqyrës së Bankës së Shqipërisë. Dorëheqja e një antari dhe shkarkimi i ish-guvernatorit Ardian Fullani pas vjedhjes së mbi 7 milionë usd dollarëve nga vetë punonjës të bankës ndryshoi gjendjen në institucionin kryesor financiar të vendit. Midis kandidatëve të sotëm pa...
By Debat24
In Big Slider
Dec 20th, 2014
0 Comments
763 Views
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë sqaroi arsyet për të cilat kishte propozuar zgjedhjen si anëtar të tij të kandidat të dekretuar nga Presidenti i Republikës, si guvernator të Bankës Qendrore. “Këshilli Mbikëqyrës në përmbushje të detyrimit ligjor për t’i propozuar Kuvendit të Shqipërisë një anëtar të Këshillit Mbikëqyrës; duke ndjerë të gjithë peshën e [&hell...
By Debat24
In Big Slider
Dec 19th, 2014
0 Comments
695 Views
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë, në një mbledhje të posaçme të ditës së premte, ka propozuar kandidaturën për guvernator të Presidentit, z.Genti Sejko, si anëtar të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës, ka mësuar Monitor.al. Sipas burimeve të pakonfirmuara nga banka, pritet që z.Sejko të votohet si anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë javën e [&he...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 19th, 2014
0 Comments
586 Views
U zhvillua seanca dëgjimore me kandidatët për anëtarë të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, ku ishin të pranishëm deputet të Komisionit për Ekonominë dhe Financat, deputetë të komisioneve të tjera, si edhe Shërbimi i Monitorimit të Institucioneve të Pavarura pranë  Kuvendit. Mbledhja u drejtua nga Sekretarja e Përgjithshme e Kuvendit, Albana Shtylla, e cila ...
By Debat24
In Aktualitet
Dec 11th, 2014
0 Comments
547 Views
Prokuroria ka dhënë sot pretencën për 10 nga të akuzuarit për vjedhjen e mbi 7 milionë dollarëve në Bankën e Shqipërisë. Për katër prej tyre është kërkuar dënimi me 5 vjet burg për secilin, ndërsa për 6 të tjerë dënimi me nga 6 vjet burg për secilin. Seanca për mbrojtjen në gjyaktë është lënë për për […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 9th, 2014
0 Comments
532 Views
Propozimi i Presidentit Bujar Nishani për guvernatorin e ri duket se po projekton një kurs përplasje mes tij dhe Parlamentit. Kryetari i Komisionit të Ekonomisë, Erjon Braçe deklaroi se do i kërkojë Komisionit të Ligjeve të vlerësojë ligjshmërine e dekretit që propozon Genti Sejkon për Guvernator të Bankës së Shqipërisë. “Siç ju kam thënë edhe më […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 8th, 2014
0 Comments
490 Views
Deputeti i Partisë Socialiste, ish-kryeministri Pandeli Majko, paralajmëron rrëzimin e dekretit të Presidentit të Republikës për emërimin e Gent Sejkos si guvernatori i Bankës së Shqipërisë. Në një intervistë për Zërin e Amerikës, edhe pse u tregua i kujdesshëm, sic tha ai, per te mos thene “fjalen e fundit”, Majko ka përdorur ironinë për të […]...
By Debat24
In Politikë
Dec 7th, 2014
0 Comments
763 Views
Gazetari Mero Baze kritikoi zgjedhjen e Presidentit të Republikës për guvernator të Bankës së Shqipërisë, duke e cilësuar bankierin Gent Sejko me “profil të ulët, teknik, mediokër, zyrëshëtitës, që nuk ka mbushur kurrë dy vjet në një punë”. Në një shkrim në faqen online të gazetës “Tema”, Baze shprehet se zgjedhja e Nishanit është një […]...
By Debat24
In Big Slider
Dec 7th, 2014
0 Comments
553 Views
Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, ka dekretuar Gent Sejkon si guvernator të ri të Bankës së Shqipërisë. Për këtë propozim duhet të shprehet me një votim përfundimtar edhe Kuvendi i Shqipërisë. Nuk dihet ende qëndrimi i shumicës parlamentare për këtë propozim të Nishanit, ndërsa prej tre muajsh Banka Qendrore drejtohet nga zv/guvernatorja e parë, Elisabeta [&helli...
By Debat24
In Aktualitet
Dec 4th, 2014
0 Comments
492 Views
Gjykata e Tiranës pranoi kërkesën për gjykim të shkurtuar e 10 ish-nëpunësve të Departamentit të Emisionit, nën akuzë për shpërdorim detyre, pasi me veprimet dhe mosveprimet e tyre kanë shkaktuar vjedhjen e 713 milionë lekëve. Mes tyre, që nga aplikimi i gjykimit të shkurtuar, qe per rrjedhim do te perfitojne nje te treten e uljes […]...
By Debat24
In Ekonomi
Dec 2nd, 2014
0 Comments
505 Views
Kryetari i Komisionit Parlamentar i Ekonomisë, Erjon Braçe tha se ndryshimi i ligjit të Bankës synon ta përputhë atë me Kushtetutën e vendit, e cila nuk përcakton që guvernatori të jetë domosdoshmërisht shtetas shqiptar. “Behet propozimi per te hequr kriterin e shtetesise nga ligji per Banken e Shqiperise, duke perputhur kete gje me Kushtetuten persa […]...
By Debat24
In Big Slider
Nov 28th, 2014
0 Comments
543 Views
Partia Socialiste ka vendosur të propozojë për guvernator të Bankës së Shqipërisë një shtetas të huaj. 29 deputetë nga kjo forcë politike kanë hedhur firmat më datë 26 nëntor për një nismë ligjore, e cila parashikon amendimin e ligjit “Për Bankën e Shqipërisë”, në mënyrë që të hiqet termi “shtetas i Republikës së Shqipërisë” si […]...
By Debat24
In Big Slider
Nov 26th, 2014
0 Comments
657 Views
Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë mori në shqyrtim dhe miratoi Raportin Mujor të Politikës Monetare. Pasi u njoh me zhvillimet më të fundit ekonomike e monetare në vend, si dhe në vijim të diskutimeve mbi ecurinë e pritur të tyre në të ardhmen, Këshilli Mbikëqyrës vendosi të ulë me 0.25 pikë përqindje normën bazë […]...
By Debat24
In Aktualitet
Nov 5th, 2014
0 Comments
605 Views
Pa mbushur as një muaj në arrest shtëpie, ish-Guvernatori i Bankës së Shqipërise Ardian Fullani vendoset në pozita akoma më lehta nga Gjykata e Lartë. Si person nën hetim ish-guvernatori në bazë të vendimit të Kolegjit Penal, do të ndiqet në gjendje të lire penalisht, me masën ‘detyrim paraqitje’, të hënën e çdo jave. Kjo […]...
'