Как работи хидравличният крик за кола — и защо имате нужда от такъв

Кой не обича да се вози в автомобил? Но докато се наслаждаваме на пътуването, често се сблъскваме с проблеми при стартиране на колата или колата спира по време на пътуване или гумите създават проблеми. Въпреки че интернет ни даде предимството да ни дава каквато информация пожелаем с едно щракване на бутон, ние все още се нуждаем от инструменти, за да направим определени неща да се случват. Когато сте сами и имате телефона, който да ви насочи към това, което трябва да направите, пак имате нужда от всички необходими инструменти.

В дигиталния свят можете лесно да намерите крикове за кола и други полезни инструменти в онлайн и офлайн магазини. Тъй като техниките „направи си сам“ стават често срещани, важно е да знаем как да се справим в „ситуация с кола“. В крайна сметка колата е част от сложна машина и с нея трябва да се работи внимателно. В този блог ще обсъдим работата на криковете за кола и техните функции.

Ето защо имате нужда от крик за кола

Автомобилният крик е основен инструмент, който често се използва при ремонт. Крикът за кола е удобен и ще имате безпрепятствен изглед, докато инспектирате или ремонтирате колата. Работата под превозно средство налага използването на дълготрайни, висококачествени части за крикове и стойки за оси и винаги е полезно да ги имате в гаража или багажника на колата си. По-долу споделяме важни аспекти относно крика за кола, неговия работен механизъм и различните използвани видове.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Пътна помощ за всяка ситуация на пътя

Как работи крик за автомобил?

Механични крикове — Механични крикове, използвайте само механични методи за повдигане на колата. Тези крикове използват винт за повдигане или система с тресчотка за бавно повдигане на превозното средство. Примери за механични крикове включват ножични крикове и крикове с високо повдигане.
Хидравлични крикове — За повдигане на големи предмети хидравличният крик за кола използва хоризонтално или вертикално разположен хидравличен цилиндър. Хидравличната система се възползва от факта, че течностите не се компресират лесно. Хидравличните крикове имат резервоар за масло, в който налягането избутва цилиндъра нагоре. Крикът ще се компресира, след като маслото се върне в резервоара. Крикове за бутилки и подови крикове са примери за хидравлични крикове.

Видове автомобилни крикове

Крикове тип бутилка

Бутилките са едни от най-популярните и универсални видове на пазара. За да използвате, просто изпомпвайте дръжката нагоре и надолу и хидравличният крик ще повдигне дори най-тежкото превозно средство с лекота. Те са сравнително малки по размер и се предлагат в различни товароподемности, вариращи от 2–12 тона (идеални за превозни средства) до големи размери (20+ тона) и дори 100 тона. Малкият му размер го прави идеален за съхранение в гараж, а лесната му употреба позволява дори неопитни собственици на автомобили да го използват. Можете да изберете модели с широка основа за допълнителна стабилност.

Крик ножица

Това е най-популярният и традиционен тип крик за кола и наподобява ножични рамена по дизайн. Съединенията, които повдигат и спускат седлото, могат да се отварят или затварят с помощта на винта, който държи двете страни заедно. Ножичните крикове са не само невероятно лесни за използване, но и заемат много малко място във вашия гараж или багажник на кола и са невероятно леки и преносими. Те изискват по-малко поддръжка от хидравличните крикове и не се притесняват от изтичане на течност или подмяна.

❗❗❗ СХОДНИ ПУБЛИКАЦИИ:  Зелени мотоциклети: Бъдещето на екологичния транспорт

Крик за високо повдигане

Висок повдигащ крик не е предназначен за всяко превозно средство и ежедневна употреба. Използвайте го само когато имате нужда от максимално повдигане, особено ако притежавате ремарке. Те не са често срещана гледка в гаражи или багажници на превозни средства. Предупредителна бележка: криковете с голямо повдигане са изключително нестабилни поради тяхната малка плоча за крака. Използвайте крика за високо повдигане с изключителна предпазливост и внимание, за да предотвратите инциденти, или помолете професионалист да се справи с него.

Подов крик

Вероятно сте виждали подов крик във филми или телевизионни предавания за автомобили, където те изваждат част от оборудването с колела и бързо го поставят на място. Може да се мести с лекота благодарение на дългите си рамена. Дългата дръжка улеснява бързото повдигане и спускане, след като се постави под автомобила.

Основната разлика между подов крик и крик количка е техният капацитет на повдигане. Криковете колички са по-подходящи за превозни средства с ниски профили и ниски минимални височини, като спортни и луксозни автомобили. Възможно е обаче да има някои вариации в дизайна. Например подовите крикове са по-малки, по-леки и по-преносими от криковете количка, които са направени от стомана.

Заключение

Ако притежавате автомобил, тогава имате нужда от крик за кола. Въпреки това е наложително да закупите крик с капацитет да държи вашия автомобил. Ако нямате такъв или планирате да закупите нов, тогава можете да изберете подходящ крик за автомонола си от АvtoТirmarket.com.

Дебат24: Сблъсък на мисли и аргументи
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x